KEVÄT 2016

Keväällä 2016 Iin lukion Kansainvälisen taiteen kurssilla vierailevana opettajana toimi Kulttuurikauppilan residenssitaiteilija Emily little (Italia). Oppilaat tutustuivat perinteisiin ja Emilyn kehittämiin maalaustekniikoihin ja harjoittelivat värien ja perspektiivin käyttöä tilan kuvaamisessa. Aiheena oli Iin rakennettu ympäristö.

Kurssilaisen teos:

SYKSY 2015

Syyskuussa 2015 iin lukiossa järjestettiin Kansainvälisen taiteen kurssi "Copy & Paste"  Opettajina toimivat KulttuuriKauppilan residenssivieraat Maija Laurinen ja Michal Czinege (Slovakia - Suomi). Kurssin oppilaat toteuttivat yhteistyönä upean isokokoisen maalauksen, joka sijoitettiin pysyväksi osaksi lukion sisustusta. Teoksen viralliset julkistajaiset vietetään 12.10.2015.

Kuva maalauksesta:

Kuva: Maija Laurinen

COPY & PASTE KURSSIN KUVAUS

Copy & paste -kurssin ajatuksena on, että kurssilaiset voivat käyttää mitä tahansa olemassa olevaa kuvaa (joko omaansa tai mistä tahansa muualta otettua) lähtökohtanaan kurssilla toteutettavassa taideteoksessa. Kurssilla kokeillaan siis nykytaiteelle tyypillistä  kuvien kierrätystä, kopioimista ja uudelleenmuokkaamista oman taideteoksen tekemisen lähtökohtana.  Kurssilla työskennellään akryylivärein ja muin nopeasti kuivuvin materiaalein, tekniikkana mm. erityyppisten sapluunojen käyttö ja mahdollisuuksien rajoissa myös muut kuvansiirtotavat (esim. acrylic transfer). Kurssilla voidaan toteuttaa esimerkiksi yksi iso kollaasinomainen maalaus, jota kurssilaiset yhdessä työstävät.

Michal Czinege ja Maija Laurinen (Kuva: Maija Laurinen)