Välkommen till Marjatta Öörnis hemsida

Här är jag. Jag är svensklärare till yrket. Jag har en härlig familj och redan åtta söta, älskvärda barnbarn. Jag tycker om att dansa och sjunga och läsa (gärna svensk dansmusik och svensk litteratur). År 2010 hade jag jobbat vid Iin lukio (Ii gymnasium) i Ii (på svenska Ijo) som ligger fyra mil norr om Oulu (Uleåborg) som svensklärare så länge (40 år) att det redan var dags för mig att gå i pension. Jag  älskar svenska och stortrivdes med mitt jobb men det är också väldigt skönt att nu vara "ledig" och ägna sig åt familjen och sina kära hobbyer, t.ex. läsning och orientering och att lära sig att spela elorgel. :-) Min länksamling kommer att finnas här, åtminstone så länge jag är intresserad av att uppdatera den.  :-) Det är ju jätteviktigt att uppdatera länkarna så att de fungerar! I slutet av 1990-talet blev jag väldigt intresserad av datateknik och sysslar därför gärna med min länksamling.

Här finns nyttiga länkar för alla som är intresserade av att studera svenska. Ett speciellt tack till Helena Normark som tillät mig använda sina rara grafikbilder i samband med mina länksidor.

Jag har uppdaterat mina länkar 12.12.2016.

Mitt motto: Lätt gärning som gärna göres.